Eski mobilyanızı boyatırken dikkat etmeniz gerekenler

MOBİLYA BOYA,LAKE BOYA,CİLA USTASI 0 535 394 18 16

Eski mobilyanızı boyatırken dikkat etmeniz gerekenler

Eski mobilyanızı boyatırken dikkat etmeniz gerekenler

Günümüzde yeni mobilya fiyatlarının pahalı olması sebebiyle eski mobilyaları yeniden boyatmak cazip gelmeye başladı. Ancak mobilyanızı yeniden boyatırken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Tabiki en önemli husus işin düzenli ve temiz bir şekilde ve zamanında teslim edilmesidir.

Mobilya boyama Fiyatlandırma işinde bir çok etken vardır.

  • Mobilya boya sonrası Nakliye giderleri: Kendi aracına sahip firmalar nakliye giderlerini asgari tutabilir. Ayrıca mobilyanın alınıp-geri teslim edileceği semt atölyeye uzaklığı nakliye giderini etkiler.
  • Mobilya boya sonrası Montaj: Mobilya montaj işi ustalık gerektiren bir iştir. Sökmesini takmasını bilmek lazım. Eğer boya işini yapan firma da mobilya montaj işinden anlayan varsa; montaj maliyeti düşer. Aksi takdirde boyacı ayrıca montaj elemanı getirecek ve maliyet artacaktır.
  • Mobilyada bulunan parçaların ebat ve parça sayısı: Her mobilya takımı aynı parça sayısına sahip değildir. Yatak odasını ele alalım; Kimi gardolaplar 6 kapaklı, kimi 5, kimi 4 kapaklıdır. Kiminde çamaşırlık, kiminde karyola yoktur. Biz bu sebepten dolayı takımınızda bulunan parçaları söyleyin diyoruz. Ona göre fiyat veriyoruz.
  • İşin türü: Boyanın parlak yada mat oluşu fiyatı etkiler.Parlak ekstra işçilik gerektiren, zaman ve malzeme gideri olan türdür ve pahalıdır.Tek renk ile 2 renk fiyatı etkiler. İki renkli işler daha uğraştırıcı ve ekstra malzeme gideri olan işlerdir ve pahalıdır.Eskitme, varak, sedef vb. işler hem maliyeti hem işçiliği artırır.
  • Mobilya boyada Kullanılan malzeme: Boya işinde kullanılan malzemeler işin kalitesini ve fiyatını etkiler. Kalitesiz malzeme işi bozacağı gibi ilerde sararma ve dökülmelere sebep olabilir.

Mobilya Boya aşaması:  Tamir mobilya boyama ham mobilya boyamaya göre daha zordur. Bu sebeple çok dikkat edilmelidir. Boya üzeri boya olduğundan dökülme, çizilme, kusma vb. durumlar daha sıklıkla görülebilir. Bunun için normal boyama işlemi gibi davranılmalıdır.

  • Boya işlemine başlamadan önce tüm metal aksağamları sökülmelidir.
  • Cam, arkalık, raf gibi kısımlar yerinden sökülmelidir. Camlar sökülmüyorsa bantlanmalıdır.
  • Önce tinerle silinmeli, ardından iyice matlaşana kadar zımparalanmalıdır. Astarlama aşamasında; Poliüretan Astar, Polyester Astar yada Polyester kullanılmalıdır.
  • Macunlama işleminde mutlaka Polyester Macunu kullanılmalı.
  • Zımpara işlemi, ve sonkat boya işlemi normal devam etmelidir.

Mobilya Boya sonrası işlemi: Boyama işinden sonra takımı toplama işlemi başlar. Bu aşamada, arkalık ve kapakları bağlanır. Büyük dolaplar yerinde montalanır. Ambalajlama hem işi temizce hemde bozmadan teslim etmemize yardımcı olur.  Hemde yaptığınız işi özenli yaptığınıza işarettir.

Unutmayın ki! Pahalı iş her zaman iyi değildir. Önemli olan işinizi temiz, zamanında ve ekonomik olarak halletmektir.

NOSTALJİ MOBİLYA BOYA

Mobilya boya,Lake ahşap boyası, eskitme ve patena cila, gomalak cila, gümüş ve altın varak eskitme veya ahşaba mermer doku kazandırma çalışmalarında hizmet almak isterseniz bize telefon veya aşağıdaki iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

ADRES: TEZCAN SOKAK 18/10 ALTINDAĞ SİTELER/ANKARA

TELEFON:0 535 394 18 16

MOBİLYA BOYA USTASI OSMAN YÜCEER : 0 535 394 18 16

EMAİL: muratozmek@gmail.com

ÜCRET SİZ KEŞİF VE FİYAT BİLGİSİ İÇİN ARAYABİLİRSİNİZ

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.