Ahşap kapı boyama Amerikan Panel boyama işlemi
Ahşap kapı boyama Amerikan Panel boyama işlemi
Panel kapı boyama işlemi için kapı üzerinde Hırdavat malzemelerinin takılı olmaması gerekmektedir. Panel kapı genellikle kereste, panel ve MDF parçalardan oluşmaktadır. Kereste kısımda aşırı bozukluk varsa önce macun konmalı daha sonra 80 lik Zımpara ile Köşe ve Cumbaları pürüzsüz bir şekilde kalın zımpara işlemi tamamlanır. 80 lik zımpra kalın olduğundan ağaç üzerinde çizik bırakabilir. Bu çizikler 220 numara zımpara ile alınmalıdır. Amerikan panellerde üst yüzeyde pres artıkların olmaması tutkalsız şekilde temiz ve prüzsüz olması gerekmektedir. Panel üzerinde daha sonradan çizik veya bozukluklar varsa düzeltilmelidir. Ayrıca boya kalıntısı veya iz varsa alttan kusmaması için zımpara ile düzeltilmelidir.
Panel kapı üzerinde çerçeve çıtası ve MDF kısımları düzgünce zımparalanmalı, çıta kısmı gerekirse sökülerek ayrı biçimde boyanmalıdır. Panel Kapılar değişik boyama ve vernik yöntemleri uygulanmaktadır.
NOSTALJİ MOBİLYA BOYA
Mobilya boya,Lake ahşap boyası, eskitme ve patena cila, gomalak cila, gümüş ve altın varak eskitme veya ahşaba mermer doku kazandırma çalışmalarında hizmet almak isterseniz bize telefon veya aşağıdaki iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.
ADRES: TEZCAN SOKAK 18/10 ALTINDAĞ SİTELER/ANKARA
TELEFON:0 535 394 18 16
MOBİLYA BOYA USTASI OSMAN YÜCEER : 0 535 394 18 16
EMAİL: muratozmek@gmail.com
ÜCRETSİZ KEŞİF VE BİLGİLENDİRMEK ÜZERE SİZİ BİZ ARAYALIM
Vernik Yöntemi
Kaplamalı yüzeye sahip panel kapılarda dolgu verniği kullanılmalıdır. Eğer kaplama kendi rengine değilde özel bir renk yapılacaksa öncelikle pinoteks çekilmelidir. Pinoteks bir çeşit ağaç koruyucu sistemdir. Ayrıca ağacı renklendirmede kullanılır. Meşe, ceviz kabuğu, maun, armut, venge. Vb. türleri vardır. Pinoteks işleminden sonra Tabanca ile dolgu verniği uygulanır.
Vernik; çabuk kuruma, kolay zımparalanma yüksek doldurma gücü sayesinde her türlü ahşap ve parke yüzeylerde başarı ile uygulanmak üzere formüle edilmiş bir dolgu verniktir. Üzerine selülozik, poliüretan ve AC (Asit Sertleştiricili) sistemlerin sorunsuz olarak kullanılmasına imkan verir. Tabanca ile uygulanır.
Dolgu verniği yüzeyi düz bir zemin haline getirmek için uygulanır. Yüzeyin istediğimiz hale gelmesi için istediğimiz kadar kat dolgu atmalıyız. Bu kat isteğe göredir. Bu işlem genelde 2 ile 5 kat arasında uygulanır. Çok düzgün olmayan yüzeyler için kat sayısı artırılabilir. Daha düzgün yüzey için her kat arası pürüz alma işlemi uygulanmalıdır. Dolgu 12 saat sonra kurumaktadır.
Dolgu işleminden sonraki aşama zımparalama işlemidir. Zımpara işlemi dikkatlice ve temiz bir şekilde yapılmalı, çizik ve dibi çıkma olayı yaşanmamasına dikkat edilmelidir.
Zımpara işleminden sonra macun yoklaması ve zımpara hatası olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu aşamadan sonra gerekiyorsa patina işlemi yapılmalı, ve renk ayarlaması yapılmalıdır. Renk ayarlamasından sonra selilozik dolgu vernik atılarak tekrar pürüz alınmalıdır. Bu aşamadan sonra kapının son işlemi gerçekleştirilir. Bu tercihe göre parlak, yarımat(ipek mat) yada mat olabilir. Bu kapının nasıl görüneceği ile ilgilidir ve tercihe bağlıdır.
Amerikan panel kapı eskitme yöntemi ile boyanacaksa öncelikle Poliüretan Astar ile dolgulanmalıdır. Astar boya isteğe göre beyaz, oksit sarı, kahverengi renklerinde olabilir. Tercihe göre bu renklerden biri kullanılır. 12 saat sonra zımpralanır. Bundan sonra tekrar isteğe göre renkte boya ile boyanır. Bu boya poliüretan panel kapı boyası olabileceği gibi selilozik boya da olabilir. Oksit sarı, kahve rengi beyaz, krem olabilir. Kapı rengi istenilen şekilde (tamamen kapatılmalı ve düzgün örtülmelidir. 2 –3 kat boya atılmalı) boyandıktan sonra patina işlemi gerçekleştirilir. Patina gene isteğe göre renge göre tercih edilmelidir. Siyah, koyu kahverengi renklerde olabilir. Elle çekilen patina damarlarda siyah kalması için dikkatlice kurulanmalı gerekirse cim teli ile tellenmelidir. Burada önemli nokta her kapının eşit olarak düzgün tek ayar çıkmasıdır. Bundan sonraki işlem selilozik vernik atmak ve püzüz almaktır. Pürüz alma işleminden sonra yüzeyin tozu iyice alınmalı ve sonkat işlemi gerçekleşmelidir. Bu işlem yine tercihe göre parlak, ipek mat yada kül mat şeklinde olmalıdır